پیلینگ های گیاهی و شیمیایی چه تفاوت ها و شباهت هایی با هم دارند؟
پوست بدن به عنوان بیرونیترین لایه، همواره در معرض خطر و آسیب است. سلولهای بافت پوست معمولاً بیشتر و زودتر از سایر بافتها میمیرند و جایگزین میشوند. این سلولها، ظاهر پوست را کدر و ناخوشایند میکنند و یک مانع مهم برای جذب رطوبت و مواد مغذی محسوب میشوند. به علاوه تجمع زیاد آنها روی پوست، میتواند موجب بسته شدن منافذ پوست و بروز انواع جوش چرکی، سرسیاه و… شود؛ بنابراین شما نیاز دارید تا هر چند وقت یکبار، آنها را بزدایید و اجازه تنفس و بازسازی را به پوست بدهید.
با بالا رفتن سن و کم شدن تعویض سلولی (رشد سلولهای جدید و جایگزین شدن با سلولهای قبلی)، پیلینگ گیاهی و شیمیایی صورت یکی از روشهایی میباشند که از پوست رنگپریده جلوگیری میکنند، رشد سلولهای جدید را تحریک میکنند و موجب میشوند پوست شاداب و جوانتر به نظر برسد. همچنین این پیلینگ های صورت، باعث کمرنگ شدن لکههای پوستی و جای جوش ، از بین رفتن جوشهای سرسیاه روی پوست و نرم شدن پوست صورت هم میشود. پیلینگ شیمیایی و گیاهی پوست در واقع یک نوع لایهبرداری پوست است که در آن بخش کمی از لایه سطحی یعنی اپیدرم را جدا میکنند تا با از بین رفتن سلولهای مرده سطحی، سلولهای پوست به نوسازی بپردازند.
پیلینگ یا لایه برداری پوست ، روشی کم تهاجمی برای درمان بسیاری از مشکلات و جوانسازی پوست می باشد که در کلینیک تخصصی صدف اصفهان با بکارگیری بهترین مواد و مهارت کادر درمانی انجام می پذیرد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز با شماره تلفن 32240827 - 031 تماس حاصل فرمایید.
پیلینگ گیاهی
افرادی که تمایل دارند از این روش برای پوستشان استفاده کنند ولی وقت رفتن به مراکزی که این کار را انجام میدهند ندارند، میتوانند در خانه آن را انجام بدهند. برای این کار و پاکسازی و همچنین لایهبرداری پوست میتوانند از روشهای کاملاً خانگی و غیر شیمیایی مانند بخور دادن صورت، برداشتن جوشهای سرسیاه، استفاده از ماسکهایی که با میوه درست میشوند، استفاده از ماسکهایی که با انواع گیاهان درست میشوند، استفاده از ماسکهای آماده و خیلی از موارد دیگر که میتوانند استفاده کنند. لازم به ذکر است که این لایهبرداریهای خانگی علاوه بر اینکه کاملاً طبیعی هستند، بسیار مقرون به صرفه نیز میباشند.
استفاده از آلوئه ورا
همچنین افراد میتوانند از آلوئه ورا که یک نوع گیاه است و برای پوست بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، نیز استفاده کنند. استفاده از این گیاه خواص بسیار زیادی مانند ضـد حسـاسـیت، ضد باکتری، لایه برداری پوست، ضد قارچی، ترمیم زخم، ترمیم نواحی سرمازده و خیلی موارد دیگر دارد. افراد بهتر است که بدانند از برگ این گیاه که مانند ژل است میتوانند، استفاده کنند.
آموزش درست کردن ماسک
افرادی که درست کردن اینگونه ماسکها را یاد ندارند و تمایل به آموزش آن دارند، میتوانند در اینترنت جستجو کنند. چراکه در اینترنت سایتهای زیادی هستند که روش انواع ماسکها را برای افراد و کاربرانی که تمایل به یادگیری دارند، در صفحهی خود قرار دادهاند. به این صورت میتوانید توسط ماسکی که متناسب با صورتتان است در خانه و با کمترین هزینه پوست خود را لایهبرداری و پاکسازی کنید.
-
اسکراب صورت شکر ساده
-
اسکراب صورت شکر و شکلات
-
اسکراب بلوبری و عسل
-
اسکراب صورت لیمو و شکر
-
اسکراب صورت عسل و جو دوسَر
لایهبرداری پوست صورت با جوش شیرین یکی از معروفترین روشهای لایهبرداری پوست به روش خانگی است. به علت ساختار دانهای شکل جوششیرین، بهعنوان اسکراب سلولهای مرده را از روی پوست جدا میکند.
لایهبرداری پوست صورت با نمک دریایی هم به علت دانههای درشت نمک باعث پیلینگ صورت میشود.
لیمو بهعنوان لایهبردار گیاهی پوست صورت شناخته میشود. ترکیب لیمو با شکر، به سبب خاصیت اسکرابی و همینطور نرمکنندگی و روشن کردن پوست بهعنوان لایه بردار قوی پوست بدن مناسب است.
انواع پیلینگ شیمیایی
در کل پیلینگ شیمیایی به انواع ذیل تقسیمبندی میشود:
- پیلینگ شیمیایی عمیق
- پیلینگ شیمیایی متوسط
- پیلینگ شیمیایی سبک
انتخاب هر کدام از روشهای فوق و اینکه کدامیک بیشتر برای شما مناسب می باشد بر عهده پزشک میباشد. در صورتیکه هر کدام از روشهای بالا به اشتباه انتخاب شده و یا به روش اشتباهی بر روی پوست پیاده شوند، میتواند عواقب جبران ناپذیری را برای فرد به دنبال داشته باشد.
پیلینگ شیمیایی عمیق
در صورتیکه اطلاعات مناسبی در مورد پیلینگ شیمیایی داشته باشید میتوانید راحتتر برای انجام این پروسه آماده شوید. در ذیل به برخی از مراحل انجام پیلینگ شیمیایی عمیق اشاره مینماییم:
پیش از شروع جلسه پیلینگ شیمیایی، کرمهای بیحسی موضعی بر روی پوست اعمال میشوند. پسازآنکه کرمهای بیحسی بر روی پوست اثر کرد، ماده شیمیایی مخصوصی بهمنظور لایه برداری پوست بر روی پوست برس میشود. بعد از اتمام عملیات این مواد با آب شسته میشوند. لایه نازکی از کرم مرطوب کننده به منظور حفظ طراوت پوست بر روی آن کشیده میشود.
پیلینگ شیمیایی متوسط
اسکارهایی که بر اثر آکنه پدید میآیند، چروکهای نسبتاً عمیق و بدرنگیهای پوستی همگی میتوانند به کمک پیلینگ شیمیایی متوسط درمان شوند. ماده شیمیایی که در این پروسه استفاده میشود، میتواند پوست شما را از سلولهای مردهای که در لایه سطحی و میانی پوست قرار دارند پاکسازی نماید. پزشک معمولاً برای پیلینگ شیمیایی متوسط از (TCA trichloroacetic acid) و یا اسید گلیکولیک استفاده مینماید.
نحوه انجام پیلینگ شیمیایی متوسط
پیش از انجام هر پروسه درمانی بهتر است با مراحل انجام آن آشنا شوید. در ذیل به برخی از این مراحل اشاره مینماییم:
- در ابتدا میبایست پوست از هر نوع مادهای پاک شود.
- در مرحله بعدی ماده شیمیایی بر روی پوست برس شده و می بایست چند دقیقه بر روی پوست باقی بماند. در این شرایط ممکن است پوست دچار سوزش شده و حسی همانند گزش پیدا نماید.
- ناحیهای که درمان بر روی آن انجامگرفته است، ممکن است به رنگ خاکستری روشن دربیاید.
- مواد شیمیایی که بر روی پوست قرار گرفته بودند به وسیله کمپرس یخ حاوی مواد مؤثر خنثی میشوند.
- در روزهای بعد از پیلینگ شیمیایی متوسط، پوست به قرمز و قهوه ای تغییر رنگ میدهد. مرطوب نگهداشتن پوست پس از انجام پیلینگ شیمیایی بسیار ضروری است.
پیلینگ شیمیایی سبک
پیلینگ شیمیایی سبک برای اشخاصی که پوست آنها دچار چروک های ریز، آکنه، خشکی و لکه های پوستی شده است، میتواند انتخاب درستی باشد. این نوع از پیلینگ شیمیایی تنها لایه خارجی پوست را تحت تأثیر قرار داده و لایه نازکی از آن را بر میدارد. نتیجه آنکه پوست از درخشش خاصی برخوردار شده و سالمتر به نظر میرسد. رایجترین موادی که در این فرآیند استفاده میشوند، اسیدهای آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسی اسید میباشند که اسید گلیکولیک، لاکتیک اسید، سالیسیلیک اسید و مالئیک اسید در این دسته بندی قرار می گیرند. تمامی موادی که در پیلینگ شیمیایی عمیق استفاده میشوند، به صورت ملایمتر و خفیفتر در این روش نیز کاربرد دارند. به منظور رسیدن به نتیجه مثبت نهایی ادامه جلسات درمانی پیشنهاد میشود.
نحوه انجام پیلینگ شیمیایی سبک
پیلینگ شیمیایی سبک همچون سایر روشهای لایه برداری میتواند موجب افزایش درخشش پوست و بهبود برخی از مشکلات پوستی شود. در ذیل به برخی از مراحل پیلینگ شیمیایی سبک اشاره می نماییم:
- در ابتدا پوست میبایست از هر نوع آلودگی، کرمها و لوازم آرایشی پاک شود.
- ماده شیمیایی بر روی پوست برس شده و تا چند دقیقه بر روی پوست باقی میماند. شما ممکن است کمی احساس سوزش را در این مرحله تجربه نمایید.
- ماده شیمیایی پس از اتمام پروسه از روی پوست پاکشده و سپس پوست با مواد مناسب خنثی میشود.
تفاوت پیلینگ گیاهی و شیمیایی
تفاوت اصلی این دو روش لایهبرداری در میزان اثرگذاری آنها است و نتایج شیمیایی بسیار قویتر است.در مورد لایهبردارهای شیمیایی، محصولات گیاهی معمولاً اسیدیته کمتری دارند. برای همین اثرات لایهبرداری کمتری هم دارند.
در کلینیک مشکلات پوستی به دقت بررسی میشوند تا مناسبترین اسید برای رفع این مشکلات شناسایی شود. سپس همزمان با استفاده از اسیدها، داروهای خاص دیگری به پوست شما میزنند که لایه برداری را مؤثرتر و عوارضش را کمتر کنند.
واقعیت این است که اگر از پس هزینههای لایه برداری شیمیایی برمیآیید، قطعاً این روشها مؤثرتر است.
لایه برداری گیاهی ارزان تر از لایه برداری شیمیایی تمام می شود.
اگر لایهبرداری را صرفاً به عنوان یکی از بخشهای مراقبت پوستی خود انجام میدهید، استفاده از لایهبردارهای گیاهی بعد از مشورت با پزشک کفایت میکند؛ اما اگر میخواهید مشکلاتی مانند جای زخم، لکههای پوستی، چین و چروک ها و موارد این چنینی را درمان کنید، احتمالاً به لایه برداری شیمیایی نیاز خواهید داشت.
شباهت پیلینگ گیاهی و شیمیایی پوست
- بهبود بافت، کیفیت و ظاهر پوست
- بهبود گردش جریان خون، آبرسانی و تحمل پوست
- کاهش خطوط استاتیک ظریف روی پوست
- صاف و نرم کردن و بهبود زبری پوست
- درخشان، شاد و با طراوت کردن پوست
- یکنواخت کردن رنگ و کاهش علائم و لکههای پوست
- لایهبرداری منظم میتواند بروز آکنه و همچنین جای زخمهای ناشی از آکنه را کاهش دهد.
- کُند کردن سرعت بروز علائم پیری
افراد نامناسب جهت پیلینگ پوست
کسانی که از آکنه رنج می برند باید حتماً در خصوص لایه برداری پوست صورتبا پزشک متخصص پوست مشورت کنند. درصورتی که آکنه شما مزمن یا کیستیک باشد، پوستتان خود به خود ملتهب است و لایهبرداری سبب التهاب بیشتر میشود. در این صورت احتمال به جا ماندن لکههای تیره پوستی که به هایپرپیگمنتیشن مشهورند، وجود دارد. این لکهها در کسانی که پوست تیرهرنگی دارند رایجتر و ماندگارتر است. پس مواظب باشید اگر روی پوست خود هرگونه زخم، آفتابسوختگی، آسیب یا عفونتی مشاهده کردید، لایه برداری نکنید. این توصیه شامل تبخال هم میشود. در این زمانها پوست شما بیش از لایهبرداری به آبرسانی و مراقبتهای درمانی احتیاج دارد.
معایب پیلینگ شیمیایی
- حساسیت به خورشید و بزرگتر شدن منافذ پوستی از عوارض بعد از پیلینگ است.
- لایه بردارهای شیمیایی عمیق اثر سفید کنندگی دارند.
- پیلینگ اختلالات پوستی، شامل واکنش های آلرژیک یا زخمهای سرد (تبخال) را تشدید می کند.
عوارض پیلینگ شیمیایی
- قرمزی:روش پیلینگ شیمیایی پوست به طور طبیعی موجب قرمزی پوست می شود. بعد از پیلینگ شیمیایی متوسط یا عمیق قرمزی ممکن است برایمدتها باقی بماند.
- اسکار: در موارد نادر، این روش موجب بروز اسکار عموماً در بخش پایینی صورت میگردد. آنتیبیوتیکها و داروهای استروئیدی برای نرم کردن این اسکارها استفاده میشوند.
- تغییر در رنگ پوست: پیلینگ شیمیایی ممکن است موجب تیرهتر و یا روشنتر شدن رنگ طبیعی پوست گردد. تیرهتر شدن پوست معمولاً بعد از پیلینگ شیمیایی سطحی رخ میدهد درحالیکه روشنتر شدن پوست بعد از پیلینگ عمیق پوست ظاهر میگردد. این تغییرات در افرادی با پوست تیرهتر شایع است و میتواند دائمی باشد.
- عفونت:پیلینگ شیمیایی پوست ممکن است موجب فعالیت ویروس هرپس (ویروسی که موجب تبخال میگردد) شود. ندرتاً پیلینگ پوست موجب عفونت باکتریایی یا قارچی میگردد.
- آسیب قلبی، کلیوی و کبدی: برای پیلینگ شیمیایی عمیق از فنول استفاده میکنند که میتوانداز جهت جذب خون موجبنامنظمی در ضربان قلب شود. فنول همچنین به کبد و کلیه آسیب میرساند. برای کم کردن زمان قرارگیری در معرض فنول، پیلینگ شیمیایی عمیق در بازههای 10-20 دقیقهای انجام میشود.
همشهریان گرامی در صورتی که نیازمند اقدامات تشخیصی - درمانی در زمینه پوست می باشید؛ و به دنبال بهترین روش درمانی هستید؛ حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا به واسطه دانش ، تجربه و احاطه بر انواع بیماری های پوستی و اختلالات گوناگونی که در اثر افزایش سن، ژنتیک و عواملی محیطی ایجاد می شود؛ مناسب ترین درمان را برای شما در نظر گیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
پاکسازی کامل پوست skin care چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-05-02تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
فیشیال پوست چیست و چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-20تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
لیزر کربن پیل؛ مراحل انجام کربن پیل با لیزر و لایه برداری پوست
تاریخ انتشار : 1401-06-27تاریخ بروز رسانی : 1403-07-09 -
مقابله با علائم پیری
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-14 -
پاکسازی پوست چیست؟
تاریخ انتشار : 1399-02-02تاریخ بروز رسانی : 1402-06-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .