منو اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف - تلفن : 8 - 32240827 | 32214564
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماری های پوستی / بیماری پوستی آکانتوزیس نیگریکانس

بیماری پوستی آکانتوزیس نیگریکانس

ناهنجاری آکانتوزیس نیگریکانس نوعی بیماری پوستی است که موجب تیرگی یا ضخیم شدن یک یا چند ناحیه از پوست می‌شود. اغلب پوست‌های مبتلا به چنین بیماری حالت مخملی پیدا می‌کنند. باوجود این‌که این ناهنجاری یک بیماری مسری نیست؛ ولی می‌تواند هشدار دهنده یک شرایط پزشکی باشد که به مراقبت نیاز دارد. تغییرات پوستی معمولاً آهسته گسترش پیدا می کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

گاهی اوقات، این علائم می توانند از بدو تولد بر روی پوست فرد وجود داشته باشند؛ اما معمولاً زمان شروع پیدایش این عوارض پوستی در کودکی یا بزرگسالی خواهد بود. متأسفانه درمان مشخصی برای این عارضه پوستی وجود ندارد؛ اما می توان با از بین بردن عوامل و بیماری های زمینه ای علائم این بیماری را کاهش داده و تا حد زیادی رنگ پوست را به حالت قبل برگرداند.

اگر این ناهنجاری پوستی به یک باره مشاهده شود باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد؛ چراکه می‌تواند نشانه یک مشکل سلامتی جدی نظیر پیش دیابت و یا حتی سرطان باشد.

افراد در معرض خطر ابتلا به آکانتوز نیگریکانس

آکانتوز نیگریکانس در مردان و زنان دیده می شود. این بیماری در افرادی که اضافه وزن دارند، مشکلات هورمونی دارند، پوست تیره‌تری دارند و دیابت یا شرایط پیش دیابتی دارند مانند سطح انسولین بالاتری دارند، شایع‌تر است.
فراوانی آکانتوز نیگریکانس ( تیرگی پوست ) در بین گروه های قومی متفاوت است و زمینه ژنتیک در بروز این بیماری مؤثر است.

علت ابتلا به بیماری آکانتوز نیگریکانس

آکانتوز نیگریکانس می تواند با مشکلات زیر مرتبط باشد:

بیماری پوستی آکانتوزیس نیگریکانس

علائم آکانتوز نیگریکانس

این وضعیت پوستی باعث ایجاد علائم و نشانه هایی می شود که به راحتی قابل شناسایی می باشند. با وجود این اختلال در بدن، شما متوجه تغییرات زیر بر روی پوست خواهید شد:

عوامل خطرساز آکانتوز نیگریکانس

عوامل خطرساز مرتبط با این اختلال پوستی عبارتند از:

  1. چاقی احتمال ابتلا به دیابت و مقاومت به انسولین در افرادی که دارای اضافه وزن هستند، بیشتر است. تحقیقات نشان می‌دهد که 74 درصد از افراد چاق ممکن است دچار این شرایط باشند. بهتر است بدانید که آکانتوز نیگریکانس مرتبط با چاقی معمولا در زنان بیشتر است.
  2. قومیت طبق اعلام آکادمی پوست آمریکا، این اختلال در افرادی با قومیت آفریقایی، اسپانیایی، کارائیب و نسل بومی آمریکایی رواج بیشتری دارد.
  3. ژنتیک افرادی که در اعضای خانواده خود شاهد این اختلال می‌باشند، احتمال ابتلای آنها بیشتر است.
  4. اختلال هورمونی افراد دارای اختلالات هورمونی، بیشتر از سایرین آکانتوز نیگریکانس را دریافت می‌کنند.
  5. مصرف برخی از داروها یا مکمل‌ها مصرف برخی داروها مانند قرص‌های ضد بارداری و استروئیدها، خطر ابتلا به این اختلال پوستی را افزایش خواهند داد.

نواحی ایجاد آکانتوزیس نیگریکانس

آکانتوزیس نیگریکانس نوعی اختلال نسبتاً شایع در رنگدانه‌های پوستی است. مهمترین علائم این بیماری تیرگی، ضخیم شدن و مخملی شدن بافت پوست است. نواحی آسیب دیده پوست ممکن است دچار خارش شده یا بوی تندی بدهند. این ضایعات ممکن است در چین‌های پوستی یا نواحی دیگر نظیر:

 اينستاگرام کلينيک صدف

درمان بیماری آکانتوزیس نگریکانس

مراقبت‌های پزشکی

از طریق هیچ روشی نمی‌توان تیره و ضخیم شدن پوستی را به‌طور قطعی درمان نمود. هدف از درمان، بهبود بیماری نهفته است. درمان ضایعات پوستی ناشی از این بیماری بیشتر به دلایل زیبایی انجام می‌شوند. اصلاح میزان انسولین زیاد خون اغلب به کاهش ضایعات هیپرکراتوتیک ( ضخیم شدن پوست) کمک می‌کند. اگر تیرگی و ضخیم شدن پوست با چاقی و اضافه وزن مرتبط باشد، کاهش وزن ممکن است التهاب پوستی را برطرف نماید. به‌عنوان مثال، قطع عوامل تحریک‌کننده نظیر داروها اغلب منجربه بهبودی می‌گردد.

به‌عنوان مثال، مصرف داروی آسیپی موکس به جای اسید نیکوتینیک با اصلاح میزان چربی بدن موجب بهبود بیماری آکانتوزیس نیگریکانس می‌شود. در بیماران مبتلا به دیابت لیپیدوستروفیک و آکانتوزیس نیگریکانس پیشرفته مصرف روغن ماهی بسیار مفید است حتی اگر مصرف نیاسین همچنان ادامه یابد.

  1. داروهای موضعی: از داروهای موضعی مؤثر در درمان برخی از موارد تیرگی و ضخیم شدن پوست می‌توان به: کراتولیتیک (به‌عنوان مثال تریتینوئین موضعی۰٫۰۵%، کرم آمونیوم لاکتات ۱۲% یا ترکیبی از ۲) و کرم رنگ زدایی سه گانه (تریتینوئین ۰٫۰۵%، هیدروکوئینون ۴%، فلوسینولون استوناید۰۱%) و مصرف کرم ضد آفتاب اشاره نمود. داروهای کلسیپوتریول، پودوفیلین، اوره، آداپالن و اسید سالیسیلیک نتایج متغییری دارند.
  2. داروهای خوراکی: برخی از داروهای خوراکی مؤثر شامل: اترتینات، ایزوترتینوئین، متفورمین و روغن ماهی خوراکی هستند. طبق مطالعات انجام شده، یک بیمار مبتلا به مقاومت به انسولین بعد از ۶ ماه مصرف داروی اکتروتاید شاهد بهبود پایدار در بیماری خود خواهد بود.
  3. داروهای ضدبارداری خوراکی: بیماران مبتلا به هیپرآندروژنیسم، مقاومت به انسولین و بیماری آکانتوزیس نیگریکانس (سندروم HAIR-AN) ممکن است با داروهای جلوگیری از بارداری و متفورمین درمان شوند.
  4. لیزردرمانی: درم ابریژن و لیزر درمانی الکساندریت با شدت بالا موجب کاهش بیشتر ضایعات پوستی و در برخی موارد بهبود درازمدت می‌گردد.
  5. جراحی: حذف تومور از طریق جراحی گام اصلی در درمان آکانتوزیس نیگریکانس بدخیم است. گزارشات حاکی از آن است که بعد از تخلیه تومور بدخیم اولیه، بیمار شاهد بهبودی خود خواهد بود.
  6. سپروهپتادین: در مواردی که تیرگی پوست و ضخیم شدن آن بدخیم است داروی سپروهپتادین مصرف می‌شود. این دارو تأثیرات تومور را مهار می‌کند.

درمان‌های زیبایی

اگر نگران زیبایی ناحیه آسیب دیده پوست خود هستید باید خاطر نشان کرد که امروزه درمان‌های زیبایی متعددی برای این عارضه پوستی وجود دارد. نکاتی که پزشکان به بیماران مبتلا به بیماری آکانتوزیس ارائه می‌دهند عبارتند از:

  1. روشن کردن پوست: کرم، پماد و ژل‌های تجویزی
  2. کاهش ضخامت پوست: لیزر درمانی
  3. کاهش بوی بد و ناراحتی: استعمال آنتی‌بیوتیک روی پوست و استفاده از صابون‌های آنتی باکتری
  4. روشن کردن پوست: رتینوئید (به شکل کرم یا قرص)

برای آگاهی از درمان جوش ناشی از تنبلی تخمدان ، کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :ناصر هاشمی [ 1402-08-14 ]
من این بیماری رو پشت گردنم و زیر بغلم دارم اوایل فکر نمیکردم بیماری باشه ولی دکتر که رفتم متوجه شدم و بهم لیزر رو پیشنهاد دادن

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
درمان چین و چروک ، گودی وسیاهی دور چشمدرمان چین و چروک ، گودی وسیاهی دور چشم

در این مقاله ما به شما چندین راهکار برای رفع چین و چروک و جوانسازی دور چشم ، همچنین گودی و تیرگی زیر چشم ارائه می دهیم . ... ادامه مطلب

روش های درمان کراتوزیس پیلاریس یا بیماری پوست مرغیروش های درمان کراتوزیس پیلاریس یا بیماری پوست مرغی

عارضه پوست مرغی یا کراتوزیس پیلاریس یک بیماری بسیار شایع پوستی بوده که افراد را در همه ی رده های سنی درگیر می کند. اما برای سلامتی کاملا بی ضرر است ... ادامه مطلب

آیا لیزر موهای زائد عوارضی هم دارد؟آیا لیزر موهای زائد عوارضی هم دارد؟

لیزر موهای زائد، برای رفع دائمی موهای زائد، بسیار کاربرد پیدا کرده است. به همین جهت ما در این مقاله به سوالات شما عزیزان در این باره پاسخ خواهیم داد. ... ادامه مطلب

کلینیک صدف یکی از مجهزترین مراکز تخصصی پوست ، لیزر و پیوند مو در شهر زیبای اصفهان میباشد.
کلینیک صدف در سال 1389 با اخذ مجوز رسمي از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با مديريت و مسئوليت فني خانم دکتر گیتا فقیهی متخصص پوست ومو ،استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاسیس و راه اندازی گردید.
هدف ما استفاده از جديدترين و پيشرفته ترين دستاوردهاي دانش و تکنولوژي در محيطي مدرن و آرام بخش براي ارائه بهترين خدمات در حوزه پوست، مو و زيبايي و مطابق با استانداردهاي FDA و وزارت بهداشت و درمان مي باشد.
اين کلينيک با بهره گيري از همکاران متخصص و مجرب در رشته پوست، مو، زيبايي و ليزر و تناسب اندام خدمات خود را ارائه مي دهد. کلینیک صدف مجهز به کلیه دستگاههای تخصصی در زمینه پوست و مو و جوانسازی که مورد تایید پزشکان متخصص پوست و مو است، میباشد.
انواع خدمات با مناسب ترین تعرفه در محیطی کاملا زیبا، آرام توسط پزشکان مجرب و متخصصین با جدیدترین متد روز دنیا ارائه میگردد.
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین